LWPM Comfort Module

  • Status Niepotwierdzony
  • Percent Complete
    0%
  • Task Type Błąd
  • Category Moduł
  • Assigned To No-one
  • Operating System Vectra-C FL / Signum FL
  • Priority Very Low
  • Reported Version v0.7a
  • Due in Version lcm-next
  • Votes
  • Private
Attached to Project: LWPM Comfort Module
Opened by Łukasz Czyż - 14.11.2019

FS#427 - Zawieszanie świateł przeciwmgłowych przy doświetlaniu zakrętów

Po odpaleniu silnika zawiesza się halogen, który jako pierwszy był uruchomiony jako doswietlanie, gaśnie po przekroczeniu danej prędkości i znów się załącza po zwolnieniu. Mam ustawione halogeny jako dzienne, doswietlanie po kierunku i po kącie skrętu, brak doswietlania obu stron. Czasami pomaga przekrecenie włącznika świateł na pozycję 0, ale najczęściej trzeba wyjąć moduł wg procedury.

Patryk Frączek commented on 15.11.2019 09:51

A masz czujnik zmierzchu? Czy doswietlanie masz tez za dnia?

Patryk Frączek commented on 15.11.2019 13:24

Ostatnio wieczorem zona wyjezdzala z parkingu i faktycznie jakby halogen dość długo się świecił. W dumie zwróciłem na to uwagę ale nie przypiąłem pod błąď :D. Musze się temu przyjrzeć.

Łukasz Czyż commented on 17.11.2019 16:26

Tak mam czujnik zmierzchu, ostatnio zmieniłem opóźnienie na 2s jak ktorys z kolegów na Facebooku poradził i w zasadzie jest ok tylko w ciągu 2s spokojnie przekraczam 40km/h i tak czy siak halogen gaśnie.

Admin
LWPM commented on 20.11.2019 14:40

przydałoby się jakoś więcej informacji jak to powtórzyć...
w jakich sytuacjach się to pojawia

Łukasz Czyż commented on 21.11.2019 06:48

Doswietlanie ustawione z czujnikiem kąta, po kierunkowskazie, z czujnikiem zmierzchu, czas opóźnienia 800ms, prędkość 40 km/H, kat skrętu 60°. Po odpaleniu auta w nocy wiesza się ten halogen, który jako pierwszy jest zainicjowany ( U mnie najczęściej lewy), gaśnie po przekroczeniu prędkości, czasami się "odwiesza" po przelaczeniu włącznika świateł na 0. Po zmianie czasu opóźnienia na 2s jest ok tylko trochę długo to trwa, najczęściej zdążę już jechać ponad 40.

Patryk Frączek commented on 21.11.2019 06:51

Czyli co? Wyprostujesz kola np stojąc i halogen nie zgasnie wcale czy zgasnie za jakis czas?

Łukasz Czyż commented on 21.11.2019 20:45

Wcale nie gaśnie, mało tego, jadę obwodnicą, zwalniam poniżej 40, dojezdzajac do świateł, a ten się zaswieca, dodam tylko że to tylko kiedy czas opóźnienia jest na poziomie 800ms teraz mam 2s i jest ok tylko trochę długo to trwa.

Admin
LWPM commented on 12.12.2019 15:50

wpisz w konfigurację (zobacz  FS#256 )

3FA=0202450645054503

potem wejdź w menu diagnostyczne i znajdź zakładkę z jednym polem 03
pokaż jak się ona zmienia w momencie tak jak piszesz wyżej, tzn
- po zwolnieniu z powyżej 40 do poniżej 40
- włączenie/wyłączenie kierunkowskazu
- podaj kiedy włączył się halogen a nie powinien

Łukasz Czyż commented on 13.12.2019 16:56

Postaram się jutro to ogarnąć, aczkolwiek tydzień temu wszystko wróciło do normy, samo z siebie.

Łukasz Czyż commented on 16.12.2019 17:24

Jeżeli w to menu wchodzi się z poziomu auta- radia to nie mogę w to wejść, nie mam akcji pod przyciskiem settings, jedynie pod main

Łukasz Czyż commented on 16.12.2019 19:40

A co mogę op-comem sprawdzić???

Patryk Frączek commented on 17.12.2019 04:17

LWPM nic o opcomie nie pisal. Akcje na settings zawsze można sibie dodac.

Patryk Frączek commented on 17.12.2019 04:18

Ale skoro wrocilo do normy to raczej problemu juz nie ma :)

Łukasz Czyż commented on 17.12.2019 04:48

Właśnie chyba za szybko pochwalilem, bo wczoraj znów się wieszaly, dziś znów dobrze...

Admin
LWPM commented on 17.12.2019 15:32

jeśli nie masz akcji pod przycisk SETTINGS, to ją po prostu dodaj
SETTINGS: przełącz stronę
i wtedy zobacz co tam widać, bo bez tego nie rozwiążemy w żaden sposób problemu.

Łukasz Czyż commented on 29.01.2020 21:29

Sorki że tak dlugo, ale brak czasu, generalnie jest tak, że jak halogen zawieszony nic się nie zmienia i wyświetla coś takiego

Łukasz Czyż commented on 29.01.2020 21:31

Natomiast, jak się odblokuje samo z siebie to wychodzi takie cos

Admin
LWPM commented on 03.02.2020 08:02

chcę się upewnić:
gdy jest zablokowany, to wartość jest zawsze taka sama jak na zdjęciu, niezależnie od tego, czy kierunkowskaz jest włączony, czy nie?

Patryk Frączek commented on 03.02.2020 22:11

Moze cos z cimem poprostu. Jakies bledy w cim?

Łukasz Czyż commented on 04.02.2020 21:40

LWPM dokładnie tak jak piszesz. Nic się nie zmienia. Patryk w Cim 0 błędów, chyba że pojeżdżę bez modułu i potem sprawdzę bledy

Loading...

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing