LWPM Comfort Module

  • Status Closed
  • Percent Complete
    100%
  • Task Type Błąd
  • Category Moduł
  • Assigned To
    LWPM
  • Operating System Vectra-C FL / Signum FL
  • Priority Medium
  • Reported Version v0.2beta11c
  • Due in Version v0.4
  • Votes 3
  • Private
Attached to Project: LWPM Comfort Module
Opened by LWPM - 12.05.2018
Last edited by LWPM - 25.10.2018

FS#100 - Vectra-C: needle-sweep - wskazówka od paliwa zostaje na 0

wskazówka poziomu paliwa zostaje na 0 po needle-sweep, przez co świeci się kontrolka rezerwy.

Wskazówka powoli wraca na prawidłowe położenie - w ciągu kilku minut/km jazdy

Póki co powód nie znany - rozwiązania brak

jedyne obejście póki co: wyłączyć needle-sweep

Closed by  LWPM
25.10.2018 07:13
Reason for closing:  Naprawione
Tomasz Mróz commented on 22.05.2018 16:33

Z tego co zauważyłem jak skróciłem czas po którym ma się rozpocząć needle sweep to pojawił się problem ze wskazówką paliwa.

Admin
LWPM commented on 23.05.2018 11:31

czy po zwiększeniu czasu, możesz potwierdzić, że problem już nie występuje?

Tomasz Mróz commented on 23.05.2018 16:12

Przy pierwszym podpięciu miałem czas opóźnienia na 1000ms i zdarzało się, że wskazówka opadała, po zmniejszeniu czasu na 950 był spokój. Jednak denerwowało mnie, że wskazówki od temperatury i poziomu paliwa podnoszą się przed needle sweep i testowałem krótszy czas, poniżej 900ms problem powrócił. Ustawiłem 950 ms i nie pojawia się ten problem.

Paweł Z commented on 24.07.2018 12:46

U mnie również występuje ten problem - brak zależności (raz wskazówka zostaje i powoli wraca, innym razem dział właściwie).

Sprawdzę po zmianie opóźnienia na 950 ms.

Paweł Z commented on 26.07.2018 06:05

AKTUALIZACJA - zmiana opóźnienia do 950ms nie pomaga. Wskazówka zostaje na dole, mruga kontrolka paliwa, a wskazówka bardzo powoli wraca, ale to bardzo powoli.

VC Z20NET 2008

Paweł Z commented on 31.07.2018 18:32

AKTUALIZACJA 2 -
po zatankowaniu do pełna wskazówka przez kilka uruchomień pięknie działała.

Autko postało przez 2 dni (w baku około 47litrów) - niestety po akcji (czyt. opc scan) wskazówka zostaje na 0, kontrolka rezerwy mruga i wskazówka powoli się podnosi.

Problem pozostał.

Andrzej commented on 15.08.2018 19:28

Oprócz tego, że wzkazówka zostaje na 0 i podnosi nie baaaaaaaaardzo powoli to występuje opóźnienie w aktywacji needle sweep.
Po przekręceniu kluczyka zapalają sie standardowe kontrolki i dopiero z lekkim opóźnieniem odpala sie cała procedura. Czas opóźnienia ustawiony na 10ms
Z tego co widze ori opc scan jak i przy happyligtshow opóźnienia nie ma i wszystko jest jak należy

Admin
LWPM commented on 15.08.2018 23:39

proszę opóźnienie wydzielić jako nowy błąd - nie ma związku z tym błędem.

Admin
LWPM commented on 17.08.2018 22:11

proszę kogoś o przetestowanie i o informację zwrotną - czy jest lepiej?

Tomek commented on 18.08.2018 07:15

Sprawdzone, jest lepiej ale jeszcze wskazówka od paliwa nie opada do końca tylko robi 3/4 skali powrót i ponownie wstaje do góry, brakuje 1/4 skali do ponownego podniesienia i wskazania poziomu paliwa. Zmiana czasu dostępu nie poprawia tego.

Andrzej commented on 18.08.2018 12:10

Potwierdzam , brak efektu. Przy dłuższym czasie wzkazówka nie opada ale zwłoka jest za duża.
Przy skróceniu czasu pozostaje na 0.
Dodadkowo wczoraj po wyjęciu modułu z auta kontrolka nie przestała migać gdzie wzkazówka dopiero wchodziła na rezerwe. Wcześniej czegoś takiego nie było. Po zatankowaniu przestała migać.

Admin
LWPM commented on 18.08.2018 22:30

"Potwierdzam, brak efektu" - co potwierdzasz? że jest lepiej, jak pisał Tomek, czy o jakim braku efektu piszesz?

proszę jeszcze raz sprawdzić - wskazówka powinna teraz spaść do 0

Andrzej commented on 18.08.2018 22:55

Zaktualizowałem moduł po informacji że jest wersja testowa i u mnie to nic nie zmieniło i ten brak efektu potwierdzam.
Wrzucam film jeśli sie uda jaki efekt występował wczoraj rano.
Zaktualizowałem ponownie moduł do wersji dzisiejszej ale sprawdze dopiero rano.

Tomek commented on 19.08.2018 07:19

U mnie teraz jest już OK, załączam filmik. Jedyne co to po otwarciu i przekręceniu zapłonu zawsze za pierwszym razem wskazówka od paliwa podnosi się trochę , następnym razem już startuje równo ze wszytskimi tak jak widać to na filmiku - Łukasz da rade to jeszcze poprawić?
Obecnie mam pełen bak, może jeśli jest mało paliwa w baku u kogoś może będzie inaczej.

Andrzej commented on 19.08.2018 09:33

Tomek jaki masz czas opóźnienia ustawiony ?
U mnie przy 10ms pozostaje na 0

Tomek commented on 19.08.2018 10:06

1000ms

Admin
LWPM commented on 20.08.2018 09:41

na chwilę obecną zamknął bym to w takiej postaci - problem został chyba naprawiony
to, że na początku wskazówka idzie w górę jest związane z  FS#157  i jest bardziej czasochłonne.

Loading...

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing